15 Years Nepalimed Holland: Past, Present, Future

Script en regie: Marjolein Lauret
Camera en editing: Robert Schepers

Voice over: Dale Leopold
Met dank aan: Ammy van Gooswilligen, Nepalimed Holland

 

In de film ‘Nepalimed Holland: Past, Present en Future’ geeft Studio NoordNederland een beeld van de medische voorzieningen in het land Nepal. Centraal staat daarbij het ziekenhuis van Dhulikhel en het belang van de buitenposten die medische ondersteuning bieden in moeilijk toegankelijke gebieden.
De filmopnames zijn afgelopen maart jl gemaakt. Eigenaar en regisseur Marjolein Lauret van Studio NoordNederland uit Vries en cameraman Robert Schepers uit Ter Apel hebben tien dagen lang gefilmd in het prachtige, boeiende Nepal en het fantastische ziekenhuis van Dhulikhel. Ze mochten filmen bij operaties en bevallingen, legden de toewijding en de goede samenwerking van het personeel vast, zagen het prachtige Nepal maar hebben vooral gefilmd wat er op medisch gebied allemaal nog nodig is.
Inmiddels hebben Robert en Marjolein een film gemaakt van 15 minuten waarin het verleden en heden van de stichting Nepalimed Holland te zien is en de relatie die de stichting heeft met dokter Ram en het Dhulikhel Hospital. De film is een mix van het succes van het ziekenhuis, de sfeer van Nepal en de nog altijd armoedige omstandigheden. Ook nu nog sterven doodzieke mensen onderweg naar een ziekenhuis omdat ze dagen moeten lopen over slechte wegen. Wegen waar auto’s niet kunnen komen. Rode draad van de film is de rol van Nepalimed Holland in het verbeteren van medische voorzieningen in moeilijk bereikbare gebieden.